Saturday, March 14, 2009

Pain au Chocolate

Dilber bjöd på fika och serverade dessa underbara smördegsknytena med kaffe mmm..därför har jag fått ta receptet från hennes blogg.

Ingredienser
1 rulle (250 g) färsk kyld eller 1 förpackning smördeg
100 g nutella
75 g mörk kvalitets choklad 70%
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal
mandelspån att strö över innan gräddning
florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

Tillagning:
  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  • Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
  • Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  • Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  • Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Pudra på florsocker innan servering.

No comments:

Post a Comment