Den här salladen brukar man skiva lite grövre och kommer från början från herden som vallade in fåren. Dessa ingredienser var de enda som kunda hålla 1 heldag ute i värmen och det gick väldigt snabbt och skiva till en sallad som man brukade äta med hembakad tunnbröd lavash.Ingredienser:
1 rödlök
2 paprikor
1 dl hackad Stjälkselleri
4 tomater
1 knippe salladlök
1/2 gurka
4 dl grönsallad( huvudsallad, isbergsallad eller romansallad)
svarta oliver
200 g turkisk fetaost
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano
1 msk vinäger olivolja
Gör så här:
- Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna. Skär stjälkselleri, paprika, tomater, gurka och sallad i bitar.
- Blanda alla grönsaker i en vid skål.
- Strö över oliverna och osten i bitar.
- Krydda med peppar och oregano.
- Droppa över vinäger och lite olja.
- Servera nu ihop med lite nybakat bröd!
No comments:
Post a Comment