Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, July 14, 2009

Tiramisu


Ingredienser:
2 pkt savoiardkex
2 ägg
2 liter mjölk
ca 1 dl rismjöl
ca 1 dl potatismjöl
ca 1/2 dl vaniljsocker
ca 2 dl socker.
riven citronskal(valfritt)
nescafe
kako
Gör så här:
Häll allting förutom kex och kaffe i en kastrull och ställ det på spisen, rör om hela tiden tills puddingen har blivit tjock,smaksätt med mer vaniljsocker och socker om du vill. Doppa kexen i nescafe, men försiktigt för det suger upp snabbt,lägg det i en form. När du har täckt botten så häller du över puddingen och sedan lägger du på mer kex och sedan pudding, kex och pudding.Ställ in det i kylen i några timmar så att dne stelnar till och strö över kakao vid servering.

6 comments:

  1. Jag själv har aldrig gjort tiramisu, några av mina kusiner bakar den och dem älskar det men är själv inte så förtjust i den :D men utseendemässigt ser det bra ut hehe

    ReplyDelete
  2. jag var också lite skeptisk till det först särskilt efter mitt misslyckade första tiramisu..men svägerskans var kändes väldigt luftigt i smaken inte så jättestark...

    ha det gott!

    ReplyDelete
  3. Åhh tiramisu är så gott. Mysig blogg föresten.

    ReplyDelete
  4. Tack till norbergsblogg...

    ReplyDelete
  5. Mmm, triamisu är ju så himla gott, sugen jag blev!

    Hoppas du får en bra dag!

    ReplyDelete
  6. Åh Tiramisu är en av mina favvodesserter:)

    ReplyDelete