KycklingpilavIngredienser:
Ugn temp: 200° tid: ca 40 min, varav 25 i ugnen
2-3 medelstora bröstfiléer kyckling
3 dl ris
3 dl haricots verts (frysta eller färska hela)
1 dl majs o röd paprika (finns fryst blandning)
3 medelstora tomater
5 dl vatten (varm)
1 tsk salt (efter eget behov)
1 dl olivolja
Purlibiber (stark grovmalen paprikapulver), svartpeppar
Tillagning:
• Strimla kycklingfiléerna, salta kycklingen lätt, bryn dem i en stekpanna.
• Fräs grönsakerna lite lätt i en stekpanna
• Häll grönsakerna och den brynta kycklingfilén i en ugn säker form (ca 40x30 cm).
• Skölj riset 1-2 ggr. Häll jämnt över grönsakerna kycklingfilén.
• Hacka tomaterna. Häll jämnt över riset. Salta och peppra.
• Koka vattnet lite och häll över i formen. Ringla över olivoljan
• Ställ in i ugnens nedre del på 200°. Ca 20-25 min.
• När riset blivit torrt och en aning färg är det klart.
• Strö över lite hackad persilja och servera med en turkisk herdesallad.
FiskpilavIngredienser:
Ugn temp: 200° tid: ca 40 min, varav 25 i ugnen
4 medelstora pangasiusfiléer
3 dl ris
1 dl majs, ärtor o röd paprika (finns fryst blandning)
3 medelstora tomater
5 dl vatten (varm)
1 tsk salt (efter eget behov)
1 dl olivolja
Sambal olek eller ajvar, tomatpuré
Purlibiber( stark grovmalen paprikapulver), svartpeppar, dill
Tillagning för fisk är detsamma utom följande:
• Rör ihop tomatpuré, ajvar, sambal oelek och 1 msk olivolja.
• Fiskfiléerna ska smetas in med röran av ovanstående.
• Lägg haricots verts i botten, sedan lägg fisken över dem.
• Häll ärt/majs/paprika mixen över fisken jämnt.
• Häll över det sköljda riset jämnt över.
• Häll de hackade tomaterna över riset.
• Salta, peppra. Strö över dill. Ringla olivoljan över.
• Häll över vattnet.
• Ställ in i ugnens nedre del på 200°. Ca 20-25 min.
• När riset blivit torrt och en aning färg är det klart.
• Strö över lite dill och servera med en bearnaisesås