Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, February 17, 2009

Kaka med feta ost

Passar utmäkt till mellanmål eller lätt middag!



Ingredienser:
Ugn temp: 175° tid: ca 50 min varav 35 min i ugn
3 ägg
1 msk bakpulver
3 dl yoghurt
3 dl olja
1 stor kopp blandad ost (feta och riven ost)
1 handfull dill
1 handfull persilja
10 svarta oliver (kärnfria helst)
timjan, röd paprika, svartpeppar
6 dl vetemjöl


Tillagning:
• Vispa äggen i en skål.
• Tillsätt olja, yoghurt, dill, persilja. Rör ihop allt ordentligt till en smet.
• Smula feta osten, blanda i ostblandningen och oliverna.
• Vispa ner vetemjölet. Rör om ordentligt till en jämn o något hård smet.
• Smörj en rund kakform med löstagbar botten.
• Häll smeten i formen. Och ställ in i ugnen på 200° i ca 35 min.
• Kakan är färdig när den är gyllenbrun och fast. Känn med den sticka eller gaffel.
• Servera med en god grönsallad eller bönsallad.

1 comment:

  1. Det här är min favorit ostkaka mums älskar den..så den måste ni smaka..gör den gärna ifall ni ska på picknick,passar perfekt

    ReplyDelete