Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, February 16, 2009

Linssoppa

Den här soppan är min favorit..min mamma och de flesta mammor i turkiet lagar den nästan varje morgon under vintertid och speciellt varje dag under ramadan. Den är så god och sköter sig själv på spisen.






Ingredienser:

1.5 kopp röda linser
1 gullök
1 msk tomatpuré
1 tsk röd paprika pulver
1 tsk salt
Svartpeppar, rosmarin
1 msk olja
1,5-2 liter varmvatten

Tillagning:

1. Hacka gullöken, skölj Linserna noga 2-3 gånger.

2. Ta fram en djup kastrull, fräs den hackade gullöken i oljan, blanda i linserna, tomatpuré, rosmarin, fräs allt i 7-8 minuter.

3. Koka vatten vid sidan om och tillsätt det kokande vattnet i den djupa kastrullen, tillsätt också salt. Koka i 15-20 min på medelhög värme. Strö på lite färsk koriander eller torkad pepparmynta och njut av soppan.

Tips: När koktiden gått ut, kan man vispa lite, bryna lite smör och lite salce(sambal olek), torkad pepparmynta och hälla över soppan innan servering.

No comments:

Post a Comment