Dessa lamm revbenspjäll är superlätta och kaloriesnåla och göra hemma. Mycket nyttigare än de grillade som man köper.
Ingredienser:
Ugnstemp: 200 c grader och grill funktion
Råa revbenspjäll Lamm/gris/nötkött
Grillkrydda
Salt
oregano, timjan
2 l vatten( till ugnenstillagning för att köttet inte ska bli för torrt i ugnen)
Tillagning:
- Stycka dina revbenspjäll i lagom stora delar. Krydda med grillkryddan, salt, oregano och timjan.
- Lägg dem på ett ugnsgaller och ställ gallret i den djupa ugnsplåten.
- Häll nu 2 l vatten i den djupa ugnsplåten och ställ in allt i ugnen på 200 c + grillfunktionen.
- Revbenspjällen ska grillas i ca 45 min tills man tycker att de är grillade nog. Grillar man så länge brukar allt fett rinna ur spjällen och och köttet blir alldeles mört.
- Servera nu ihop med min uppochner vända köttgryta eller som bara tilltugg på buffé bordet.