Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, March 16, 2009

Ugnsgrillad revbenspjäll / Firin Izgara pirzola


Dessa lamm revbenspjäll är superlätta och kaloriesnåla och göra hemma. Mycket nyttigare än de grillade som man köper.

Ingredienser:
Ugnstemp: 200 c grader och grill funktion

Råa revbenspjäll Lamm/gris/nötkött
Grillkrydda
Salt
oregano, timjan

2 l vatten( till ugnenstillagning för att köttet inte ska bli för torrt i ugnen)

Tillagning:

  • Stycka dina revbenspjäll i lagom stora delar. Krydda med grillkryddan, salt, oregano och timjan.
  • Lägg dem på ett ugnsgaller och ställ gallret i den djupa ugnsplåten.
  • Häll nu 2 l vatten i den djupa ugnsplåten och ställ in allt i ugnen på 200 c + grillfunktionen.
  • Revbenspjällen ska grillas i ca 45 min tills man tycker att de är grillade nog. Grillar man så länge brukar allt fett rinna ur spjällen och och köttet blir alldeles mört.
  • Servera nu ihop med min uppochner vända köttgryta eller som bara tilltugg på buffé bordet.

No comments:

Post a Comment