Den här rätten går lika bra och laga med kyckling eller andra grönsaker än det som angivits i receptet
Ingredienser:
300 gr nötkött eller kycklingfiléer
3 dl ris
5 dl vatten + köttbuljongen
4 medelstora potatisar
2 morötter
1 broccolibukett
1 gul paprika
5 tomater
salt, svartpeppar
Olivoja eller rapsolja
Tillagning
- Strimla köttet och bryn det i en djup kastrull. Då nötkött kan bli seg låt det puttra i 5 dl vatten, timjan och salt ca 10 min.
- Skala morötterna och potatisarna. Skär dem i runda skivor. Skär paprikan i halvringar.
- Dela broccolibuketten till små buketter. stammen till broccolin skivas i ringar också.
- När köttet kokat i ca 10 min, häll av köttspadet som blir kvar i en liten skål.
- Klä nu nedre delen av kastrullen med potatisen, köttet ska ligga i botten, sedan läggs grönsakerna på våning för våning. ( de grönsaker som kräver längs koktid ska alltid ligga på botten).
- Nu har man lagt potatis, morötter, broccolistammen, paprika, broccolibuketterna. Salta och peppra grönsakerna. Se bilden ovan.
- Skölj riset och lägg den över grönsakerna. Finhacka tomaterna och lägg dem över riset.Salta nu och ringla ca 2 dl olja över allting i kastrullen.
- Koka nu på högsta värme i ca 10 min med locket på. Sänk värmen till näst lägsta styrkan efter 10 min och låt det stå i ca 15 min till.
- När grytan är färdig så vänd det enligt bild ovan, men var försiktigt för det rycker med värme från kastrullen vid vändning.
- Servera nu ihop med grillade revbenspjäll. Smaklig måltid!!
Det såg riktigt gott ut även om jag inte är förtjust i lammkött!!!mamma åt upp den..tyckte det var gott hehehe
ReplyDelete