Ingredienser:
Ugnstemp: 200 grader
(dricksglas eller kopp)
2 glas mannagryn
1,5 yoghurt
1 strösocker
1 msk bakpulver
1 dl hackad blockchoklad
2 dl hackade valnötter
Sockerlag:
1,5 glas strösocker
2 glas vatten
1 msk citronsaft
Tillagning:
- Börja med att koka sockerlaget så det hinner svalna innan kakan blir färdig. Koka i ca 10 min.
- Blanda nu övriga ingredienser utom valnötterna. Vispa ordenligt.
- Häll i en smörjd lite bröad ugnstålig glasform. Ställ in i ugnen på 200 grader.
- Kakan är färdig när det fått gyllenbrun färg och är fast. känn med gaffel eller sticka.
- Ta ut kakan nu och häll över kakan sockerlaget. Strö nu över valnötterna också. täck med en duk. Låt det stå ett par timmar tills det svalnat. Den är godast efter 4-5 tim då den sugit upp all sockerlag och smakerna satt sig.