Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 29, 2009

Fetaostknyten / Peynirli börek




Ingredienser:
2 dl feta ost
1 förp smördegplattor
hela kumminfrön( de svarta fröna på knytena)
1 ägg

Tillagning:

  • Smördegen bör vara upptinat så man kan arbeta med det.
  • Mosa nu fetaosten med en gaffel.
  • Ta fram nu smördegsplattorna.
  • Ta bort plasten från smördegsplattan och lägg den på en tallrik och tryck ut runda plattor med ett glas eller en tryclform.
  • Lägg nu en klick i nedre delen av plattan och vik ihop den så det får en halvmåneform.
  • Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg nu på plåten.
  • När alla plattorna är ifyllda så pensla med ägg (och strö över lite kumminfrön för smakens skull,) innan man sätter in plåten i ugnen på 200 grader.
  • När knytena fått fin gyllenbrun färg så ta ut dem och servera med en kopp turkisk te!

No comments:

Post a Comment