Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, March 30, 2009

Mannagrynskaka m choklad o valnötter / cikolatali ve cevizli Irmik tatli



Ingredienser:
Ugnstemp: 200 grader

(dricksglas eller kopp)

2 glas mannagryn
1,5 yoghurt
1 strösocker
1 msk bakpulver
1 dl hackad blockchoklad
2 dl hackade valnötter

Sockerlag:
1,5 glas strösocker
2 glas vatten
1 msk citronsaft

Tillagning:
  • Börja med att koka sockerlaget så det hinner svalna innan kakan blir färdig. Koka i ca 10 min.
  • Blanda nu övriga ingredienser utom valnötterna. Vispa ordenligt.
  • Häll i en smörjd lite bröad ugnstålig glasform. Ställ in i ugnen på 200 grader.
  • Kakan är färdig när det fått gyllenbrun färg och är fast. känn med gaffel eller sticka.
  • Ta ut kakan nu och häll över kakan sockerlaget. Strö nu över valnötterna också. täck med en duk. Låt det stå ett par timmar tills det svalnat. Den är godast efter 4-5 tim då den sugit upp all sockerlag och smakerna satt sig.


No comments:

Post a Comment