Ingredienser:
1 burk kikärtpuré ( heter hummus finns i de flesta livsmedelsaffärerna)
1/2 dl sesam tahine ( finns i hyllor innehållande hummus konserver )
citronsaft
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja eller solrosolja
nypa salt
Garnering:
persilja
1 tomat
1 bit gurka
ev röd o grön paprika
cayennepeppar
olivolja eller solrosolja
Tillagning:
- Häll upp kikärtpuren på ett lite djupare fat. pressa i vitlöksklyftorna, tillsätt tahine, oljan, citronsaft och en nypa salt. Rör om tills allt är ordentligt blandat.
- Jämna ut det på fatet men lite djupare i mitten. Strö över lite cayennepeppar så det ser fint ut, lite olja.
- Hacka alla grönsaker. Garnera hummusen med de hackade grönsakerna.
- Servera nu med tunnbröd, naanbröd eller libanesisk tunnbröd. Smaklig måltid!
No comments:
Post a Comment