Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, March 30, 2009

Ugnsbakad kebab/ firin kebabköfte



Ingredienser:
ugnstemp: 185 grader
400 nötfärs
1 gullök
1 äggula
1 msk ströbröd
2 klyftor vitlök
cayennepeppar, purlibiber,svartpeppar
salt
persilja
1 dl mild salce(sambal olek)
1 dl tomatpuré
olivolja
garnering:
Vitpaprika
zucchini
tomater
potatis
1 /2 gullök
färsk salladslök
salt
Tillagning:
  • Börja med och blanda färsblandningen och låt det vila.
  • Skölj alla grönsaker och skiva dem i klyftor enligt bild.
  • Ta fram en rund ugnsfast form och smeta i salce, tomatpuré och olivolja i botten på formen. Platta ut köttfärsen blandningen i formen, tryck ut med händerna tills den ligger jämnt i formen.
  • Smeta in lite av det som är kvar av salce, tomatpuré och olivolja blandningen ovan biffen.
  • Garnera nu med grönsakerna enligt bild. Grönsakerna får inte täcka biffen för mycket för då får den ingen färg.
  • Ställ in i ugnen på 185 grader i 30-40 min. Tills biffen och grönsakerna fått fin färg och ser klara ut. ( förvärm inte ugnen då drar biffen ihop sig bara)
  • Servera nu kebaben ihop med bulgur. Bulguren på bild har jag kokat med tomatpur´e och ajvar, salt, smör.
  • Smaklig måltid!

1 comment:

  1. Anonymous31/3/09 21:51

    mmmva gott det ser ut....

    ReplyDelete