Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 29, 2009

Degknyten m ost o salladslök / Peynirli ve yesilsoganli gül börek



Ingredienser:
ca 200 gram Fetaost (smula ner)
1 dl hackad salladslök
1 äggula
peppar
5 blad phyllodeg
100 gram smör/margarin


Tillagning:
  • Blanda feta, persilja och äggula och krydda med peppar.
  • Skär den utkavlade degen på längden till två remsor. Lägg dem på en torr handduk och täck först med en torr och sedan med en fuktig handduk.
  • Ta fram en av degremsorna och pensla den med smör och lägg fyllning (ca 1 msk) längs med ena änden. Rulla ihop till en lång längd. Böj rullen lätt i ena änden och snurra till formen av en blomma enligt bild ovan .
  • Lägg den på en smord bakplåt. Pensla med resten av smöret.
  • Grädda i medelvarm ugn (ca 180 grader) under 15-20 min eller tills pajdegen är gyllenbrun.
  • Servera varma till en kopp te eller till brunchen.

2 comments:

  1. Anonymous14/6/11 14:52

    hej, kan man göra hemma den phyllodeg?

    ReplyDelete
  2. Hej, man kan göra phyllodeg hemma men det är svårt att lyckas så därför brukar jag rekommendera att man köper hem filodeg. Det brukar finnas på Willys, Ica-butikerna, citygross mfl.

    ha de gott!
    Leyla

    ReplyDelete