Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, March 30, 2009

Brynta grönsaker / Kizartmis sebze





Ingredienser:
4 medelstora potatisar
1 medelstor zucchini
1/2 gullök
5 plommontomater
persilja elelr torkad dill
salt, svartpeppar
olivolja

Tillagning:
  • Skala potatisen och löken. skölj alla grönsaker.
  • Skiva dem i klyftor. Bryn olja i en traktörpanna eller djupare stekpanna som inte bränner lätt.
  • Tillsätt grönsakerna. Salta o peppra. Låt dem brynas på medelvärme i ca 5 min sedan sänk till lägsta värmen och låt stå i 5-7 min med lock. Rör om då och men inte för mycket.
  • Servera nu till fisk, kyckling eller köttbit och lite sås. Man ha det som förrät också ihop med en kall sallad.
  • Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment