Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 29, 2009

Våffeltårta




Ingredienser:
100 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2-3 dl jordgubbssylt

Garnering:
färska jordgubbar
vispad grädde

Tillagning:

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner först hälften av mjölken i mjölblandningen, tillsätt resterande mjölk efter hand.
  • Blanda i smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör. Häll 3/4 dl smet på järnet.
  • Grädda våfflorna 6-8 minuter och låt svalna på galler.
  • Vispa grädden hårt till fyllningen.
  • Bred på sylt och spritsa eller klicka grädde i lager mellan våfflorna.
  • Garnera med färska bär och vispad grädde.
  • Smaklig efterrätt!

No comments:

Post a Comment