Ingredienser:
100 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2-3 dl jordgubbssylt
Garnering:
färska jordgubbar
vispad grädde
Tillagning:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner först hälften av mjölken i mjölblandningen, tillsätt resterande mjölk efter hand.
- Blanda i smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör. Häll 3/4 dl smet på järnet.
- Grädda våfflorna 6-8 minuter och låt svalna på galler.
- Vispa grädden hårt till fyllningen.
- Bred på sylt och spritsa eller klicka grädde i lager mellan våfflorna.
- Garnera med färska bär och vispad grädde.
- Smaklig efterrätt!
No comments:
Post a Comment