Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 29, 2009

Ugnsbakad torsk m bulgur / Bulgurla firin morina balığı




Ingredienser:

5 st Torskfiléer( tilapia, bergtunga ,mfl)

tomatpuré salce eller sambal olek(medium)

torkad dill, grillkrydda, salt,

citronsaft olivolja


Tillbehör: Bulgur m rotfruktmix (kålrot,morot, palsternacka, rotselleri) kokta grönsaker

Färdig hollandaisesås


Tillagning:


  • Skölj filéerna, blanda kryddblandningen utom dillen. Smeta in tomatpurén, olivoljan och salcan runt filéerna. krydda på med kryddblandningen.

  • Lägg dem i en ugnsfast form. Pressa lite citronsaft över filéerna och strö över dillen.

  • Täck med ugnsfolie och nagga hål i det med en gaffel.

  • Sätt ugnen på 180 grader. Sätt in plåten i ugnen i nedre delen i ca 15-20 min,

  • Ta bort folien sista 5 min och så fisken får lite färg.

  • Jag kokade min bulgur den här gången med rotfruktmix. (Recept finns under fliken recept)

  • Servera nu med hollandaisesås, bulgur och kokta grönsaker.

  • Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment