Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Saturday, February 21, 2009

Spenat o mangold stuvning

( ingen bra bild men men)
Den här rätten kan man göra på bara spenat och då klickar man i äggen i mitten..spenaten ligger som en blomma runt äggen i pannan.


Ingredienser


450 gr spenat


1 bukett mangold


3 vitlöksklyftor


2 ägg


2 dl vatten


olivolja


tomatpuré, salca(sambal oelek) ajvar


salt, purlibiber eller svartpeppar


Tillagning:



  1. Skölj bladspenaten ordentligt.

  2. Skär loss alla blad från mangoldbuketten och skölj dem ordentligt.

  3. Strimla mangoldbladen, börja från bladstjälken och uppåt mot bladet.

  4. Skala 3 vitlökslyftor.

  5. Ta fram en medelstor traktörpanna eller djup större stekpanna. Häll i lite mildaculinesse och ca 1 msk olivolja. sätt på värmen.

  6. När oljan och margarinet smält lägg i en klick tomatpuré, salca, ajvar. Tillsätt äggen och rör om tills det får lite färg.

  7. Lägg i den sköljda bladspenaten och den strimlade mangolden. Rör om då o då.

  8. När det puttrat ca 5 min pressa i vitlöksklyftorna, häll i vattnet och salta. Rör om.

  9. Låt allt stå och puttra ca 10 min.

Jag hade också rispasta till spenaten, här följer receptet.


Rispasta


Ingredienser


3 dl rispasta ( finns i välsorterade affärer)


1 l vatten


salt,


1 dl olivolja


1 dl ajvar


Tillagning:



  1. Koka vattnet. salta och tillsätt olivoljan

  2. Tillsätt pastan låt det koka ordentligt tills det mjuknat som pastan. Ca tid 10-20 min beroende på mängd.

  3. När pastan är färdigt, häll ut vattnet.

  4. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt ajvar och rör om ordentligt.


Servera nu med spenatstuvningen och ev sallad.


Tips: Ät med libanesisk tunnbröd supergott!

No comments:

Post a Comment