Den här rätten kan man göra på bara spenat och då klickar man i äggen i mitten..spenaten ligger som en blomma runt äggen i pannan.
Ingredienser
450 gr spenat
1 bukett mangold
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl vatten
olivolja
tomatpuré, salca(sambal oelek) ajvar
salt, purlibiber eller svartpeppar
Tillagning:
- Skölj bladspenaten ordentligt.
- Skär loss alla blad från mangoldbuketten och skölj dem ordentligt.
- Strimla mangoldbladen, börja från bladstjälken och uppåt mot bladet.
- Skala 3 vitlökslyftor.
- Ta fram en medelstor traktörpanna eller djup större stekpanna. Häll i lite mildaculinesse och ca 1 msk olivolja. sätt på värmen.
- När oljan och margarinet smält lägg i en klick tomatpuré, salca, ajvar. Tillsätt äggen och rör om tills det får lite färg.
- Lägg i den sköljda bladspenaten och den strimlade mangolden. Rör om då o då.
- När det puttrat ca 5 min pressa i vitlöksklyftorna, häll i vattnet och salta. Rör om.
- Låt allt stå och puttra ca 10 min.
Jag hade också rispasta till spenaten, här följer receptet.
Rispasta
Ingredienser
3 dl rispasta ( finns i välsorterade affärer)
1 l vatten
salt,
1 dl olivolja
1 dl ajvar
Tillagning:
- Koka vattnet. salta och tillsätt olivoljan
- Tillsätt pastan låt det koka ordentligt tills det mjuknat som pastan. Ca tid 10-20 min beroende på mängd.
- När pastan är färdigt, häll ut vattnet.
- Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt ajvar och rör om ordentligt.
Servera nu med spenatstuvningen och ev sallad.
Tips: Ät med libanesisk tunnbröd supergott!
No comments:
Post a Comment