Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Saturday, February 21, 2009

Dagens efterrätt Kokoskaka


Turkisk kokoskaka

Ingredienser:
ugnstemp: 175 grader tid: ca 50 min
3 dl Kokos
3 dl mannagryn
3 dl socker
3 dl yoghurt
2 dl matlagninsolja
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Tillagning:
  1. Blanda socker, mannagryn och kokos.
  2. Blanda sedan yoghurt, ägg, vaniljsocker, bakpulver och oljan.
  3. Nu blandas alla ingredienser ihop. vispa ordenligt.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i ugnens mitt i ca 40 min.
  6. När kakan stelnat och fått färg är det klart.
  7. Låt det svalna.
  8. Servera nu med en klick turkisk yoghurt eller vispad vaniljvisp.

1 comment: