Turkisk Belou
Ingredienser:
4 dl köftelik bulgur ( fin couscous)
2 gullök
1 knippe persilja
1 knippe salladslök
svartpeppar, salt
tomatpuré, purlibiber
margarin
linssoppa
2-3 dl röda linser
1 l vatten
salt
Tillagning:
- Börja med att koka linssoppan. Skölj linserna, häll linserna och vattnet i en djup kastrull och låt det koka medan du förbereder det andra. Soppan ska koka tills linserna mjuknat och lösts upp i ca 15 min.
- Skölj salladslöken och persiljan, hacka dem. Lägg dem vid sidan om.
- Mät upp bulguren i ett djup och bredare skål så bulguren ligger jämnt på botten inte i en hög i skålet. Strö över salt och svartpeppar.
- När soppan är färdig häll det jämnt och täckande över bulguren så det ligger ca 1 cm högre vätska över bulguren. Täck det med en kökshandduk eller ett lock så bulguren kokas av ångan. Låt det stå i ca 10 min, rör om efter halva tiden.
- Skala och finhacka gullöken.
- Bryn margarinet och tomatpurén i en stekpanna. Tillsätt gullöken. Låt gullöken mjukna i såsen.
- Rör om bulguren. Blanda i lök blandningen och rör om tills allt fått en jämn färg.
- Nu kan salladslöken och persiljan blandas i.
- Forma bulguren med handen till ovala biffar.
- Servera med stekt ägg och en god yoghurt dryck. Smaklig måltid!
va gott det såg ut
ReplyDelete