Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Friday, February 27, 2009

Kyckling m Bulgur / Kızarmış ve pilavlik bulgur





Ingredienser
1 kg Kycklingklubbor
1 pkt tacoskrydda
3 dl grov Bulgur
1 burk kikärter
1 avlång grön paprika( finns turkisk sort i de flesta välsorterade affärer)
2 medelstora tomater
1 msk salce(sambal olek men lite svagare)
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar
1 dl olivolja
5 dl kokt vatten

salt, grillkrydda

Sallad:
Kidneybönor, majs
finhackade morötter
finhackad rödlök
grön paprika
olivolja
citronsaft
salt, svartpeppar, purlibiber


Tillagning:


  1. Skölj kycklingklubborna lite. Blanda grillkrydda o tacos krydda o salta lite lätt, häll i ca 1 msk olivolja. Smeta in kycklingklubborna ordentligt med kryddblandningen. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 200 grader, tills de blir gyllenbruna.

  2. Bryn lite olja, lägg de finhackade tomaterna o paprikan, låt dem mjukna innan de tas från spisen.

  3. Koka vattnet, när vattnet kokat häll i oljan, salt, tomat o paprika blandningen, tomatpuré, ajvar, salca, de sköljda kikärterna och sist bulguren.

  4. Låt det koka i ca 5 min, sedan sänk värmen till lägre än medelvärme och låt det puttra i ca 10 min, glöm inte röra om då och då.

  5. Gör nu salladen.

  6. När kyckling, bulgur och salladen är färdig servera det med god yoghurtdryck.

Smaklig måltid!!

No comments:

Post a Comment