Ingredienser
1 kg Kycklingklubbor
1 pkt tacoskrydda
3 dl grov Bulgur
1 burk kikärter
1 avlång grön paprika( finns turkisk sort i de flesta välsorterade affärer)
2 medelstora tomater
1 msk salce(sambal olek men lite svagare)
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar
1 dl olivolja
5 dl kokt vatten
salt, grillkrydda
Sallad:
Kidneybönor, majs
finhackade morötter
finhackad rödlök
grön paprika
olivolja
citronsaft
salt, svartpeppar, purlibiber
Tillagning:
- Skölj kycklingklubborna lite. Blanda grillkrydda o tacos krydda o salta lite lätt, häll i ca 1 msk olivolja. Smeta in kycklingklubborna ordentligt med kryddblandningen. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 200 grader, tills de blir gyllenbruna.
- Bryn lite olja, lägg de finhackade tomaterna o paprikan, låt dem mjukna innan de tas från spisen.
- Koka vattnet, när vattnet kokat häll i oljan, salt, tomat o paprika blandningen, tomatpuré, ajvar, salca, de sköljda kikärterna och sist bulguren.
- Låt det koka i ca 5 min, sedan sänk värmen till lägre än medelvärme och låt det puttra i ca 10 min, glöm inte röra om då och då.
- Gör nu salladen.
- När kyckling, bulgur och salladen är färdig servera det med god yoghurtdryck.
Smaklig måltid!!
No comments:
Post a Comment