Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Friday, February 27, 2009

Panerad Flundrafilé m kokt potatis




Ingredienser
3 Flundra filéer
6 medelstora potatisar
2 dl mix paprika, ärtor, majs
ströbröd
1 ägg
salt, svartpeppar
1 citron
muskot (malen)
torkad eller färsk dill

Färdig Hollandaisesås
ca 5-6 dl Frityrolja

Tillagning:


  1. Skölj flundrafiléerna.

  2. Blanda ströbröd, salt, svartpeppar, muskot. lägg i en flat tallrik.

  3. knäck ägget i en djup tallrik.

  4. Skala potatisen och lägg dem i en djup kastrull och koka dem i saltat vatten.

  5. Koka också mixblandningen paprika, majs och ärtor.

  6. Värm oljan

  7. Ta en flundrafilé och doppa först i äggetsmeten och doppa sedan i ströbrödsblandningen och lägg i den varma oljan. De ska få fin gyllenbrun färg på båda sidorna.

  8. När alla filéer är stekta, mixblandningen kokt och potatisen kokt, koka den färdiga hollandaisesåsen och lägg i lite dill och citronsaft.

  9. Servera nu, smaklig måltid!

1 comment: