Ingredienser
3 Flundra filéer
6 medelstora potatisar
2 dl mix paprika, ärtor, majs
ströbröd
1 ägg
salt, svartpeppar
1 citron
muskot (malen)
torkad eller färsk dill
Färdig Hollandaisesås
ca 5-6 dl Frityrolja
Tillagning:
- Skölj flundrafiléerna.
- Blanda ströbröd, salt, svartpeppar, muskot. lägg i en flat tallrik.
- knäck ägget i en djup tallrik.
- Skala potatisen och lägg dem i en djup kastrull och koka dem i saltat vatten.
- Koka också mixblandningen paprika, majs och ärtor.
- Värm oljan
- Ta en flundrafilé och doppa först i äggetsmeten och doppa sedan i ströbrödsblandningen och lägg i den varma oljan. De ska få fin gyllenbrun färg på båda sidorna.
- När alla filéer är stekta, mixblandningen kokt och potatisen kokt, koka den färdiga hollandaisesåsen och lägg i lite dill och citronsaft.
- Servera nu, smaklig måltid!
Mums det ser gott ut
ReplyDelete