Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Friday, February 27, 2009

Leylas Kycklingsoppa / Tavuk çorbasi




Ingredienser

1 bröstfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl ärtor
1 dl rispasta
2 dl yoghurt(naturell)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl matlagningsolja
pepparmynta, purlibiber, salt
muskot(malen)
1 grönsaks/kyckling buljong
2 l vatten


Tillagning:


  1. Skölj och finhacka kycklingfilén.

  2. Sskölj och finhacka paprikan.

  3. Bryn lite olja i en djup kastrull.

  4. Tillsätt den finhackade kycklingen, när det fått lite vit färg tillsätt paprikan och rispastan. Bryn det ordentligt. Tillsätt sist ärtorna.

  5. Häll den uppvärmda vattnet. Låt det nu koka i ca 15 min.

  6. Lägg i buljongtärningen.

  7. Vispa ihop yoghurt, ägg och vetemjölet i en separat skål.

  8. Ta kastrullen från spisen och vispa i yoghurt blandningen sakta och försiktigt så det inte skär sig i vattnet.

  9. När du vispat ordentligt sätt kastrullen på spisen igen och låt det koka i ca 10-15 min till och rör om då o då. Soppan ska tjockna lite och rispastan mjuknat.

  10. Smält nu lite smör i en stekpanna, tillsätt purlibiber och pepparmynta och låt det bryna någon minut. Häll det försiktigt över soppan innan servering.

  11. Servera nu med hembakat bröd, ost o smör.

Smaklig måltid!


PS: Jag kommer senare lägga in mitt recept på turkisk hembakat bröd.

No comments:

Post a Comment