Ingredienser
1 bröstfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl ärtor
1 dl rispasta
2 dl yoghurt(naturell)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl matlagningsolja
pepparmynta, purlibiber, salt
muskot(malen)
1 grönsaks/kyckling buljong
2 l vatten
Tillagning:
- Skölj och finhacka kycklingfilén.
- Sskölj och finhacka paprikan.
- Bryn lite olja i en djup kastrull.
- Tillsätt den finhackade kycklingen, när det fått lite vit färg tillsätt paprikan och rispastan. Bryn det ordentligt. Tillsätt sist ärtorna.
- Häll den uppvärmda vattnet. Låt det nu koka i ca 15 min.
- Lägg i buljongtärningen.
- Vispa ihop yoghurt, ägg och vetemjölet i en separat skål.
- Ta kastrullen från spisen och vispa i yoghurt blandningen sakta och försiktigt så det inte skär sig i vattnet.
- När du vispat ordentligt sätt kastrullen på spisen igen och låt det koka i ca 10-15 min till och rör om då o då. Soppan ska tjockna lite och rispastan mjuknat.
- Smält nu lite smör i en stekpanna, tillsätt purlibiber och pepparmynta och låt det bryna någon minut. Häll det försiktigt över soppan innan servering.
- Servera nu med hembakat bröd, ost o smör.
Smaklig måltid!
PS: Jag kommer senare lägga in mitt recept på turkisk hembakat bröd.
No comments:
Post a Comment