Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, February 15, 2009

Matkultur

Vad jag minns har mamma alltid stått i köket eller varit med barnen. När hon lagar mat är det väldigt omsorgsfullt tillagat...i turkiet säger att maten ska se aptitligt ut " man äter med ögonen" alltså det som ser gott ut det vill man givetvis smaka...eftersom både mamma o pappa är väldigt duktiga kockar så kan vi syskonen också laga mat väldigt bra

Det turkiska köket är ett av världens rikaste..Det har givetvis influerats av alla minoritetsgrupper i landet. Varje landskap är som ett eget land med egna traditioner i allt..matlagning är ett av mina största intressen..familjen är min testpanel..jag tester recept från hela världen och är det något recept vi gillar tillagar jag det igen, annars blir det papperskorgen, som man säger till barnen " man måste alltid smaka sedan avgör man om man gillar det eller inte".

Jag kommer att skriva mer om kulturen, maten och traditionerna i Turkiet...jag kommer också skriva en del om kulturkrockar mellan den svenska och turkiska kulturen. men främst kommer det handla om mat.

3 comments:

  1. Jätte fin sida du har skaffat och det verkar intressant det med matkulturer puss pusss

    ReplyDelete
  2. Leyla mitt blogg heter nu dillansblogg.blogspot.com tog bort den andra kram

    ReplyDelete
  3. Tack tjejen. då ska jag ändra i länken.

    ReplyDelete