Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Wednesday, November 11, 2009

Pinnbröd / ekmek çubukları

Merhaba.. jag lovade lägga in det här receptet till några bekanta... Min son har länge pratat om att hans fröken brukar grilla pinnbröd i skogen, då de har skogpromenad och han tyckte det var jättegott...... Vi åt vår bröd med turkisk Kaymak ...jag måste hålla med honom om att det var jättegott även att vi bakade det över vår elgrill i köket...Man kan också använda degen till att linda in korvar som grillas...passar perfekt till ett snabbt mellanmål m lite gott pålägg......Nedan ser ni receptetPinnbröd:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten, kallt
12 st pinnar, ca 50 cm långa
Gör så här:
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Rör ner vattnet och knåda till en deg.
  3. Dela upp degen i 10 delar vid grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras runt pinnarna.
  4. Baka bröden över den falnande glöden, runtom, i ca 15 minuter. När brödet lossnar från pinnen är det färdigt. Ät bröden med en klick smör i hålet som bildats efter pinnen.

No comments:

Post a Comment