Smaksätts med vitlök, örter, peppar, papparrot eller det du behagar.
1 1/2 dl Gräddfil
1/2 l Filmjölk
- Blanda filen i en kastrull. Värm till ca 50C under omrörning.
- Låt blandningen rinna av i en kökshandduk. Det tar ca 1 tim.
- Blanda ostmassan med salt och valfri smaksättning.
- Slå in i folie och forma som du vill ha den. Förvara osten i kylskåpet. den håller sig i en vecka.
English recipe:
Flavore the cream cheese with garlic, herbs, pepper, papparrot or whatever you can think of.
1 1 / 2 dl sour cream
1 / 2 l Soured milk
- Mix the milk in a saucepan. Heat to about 50C while stirring.
- Bring the mixture to drain in a kitchen towel. It takes about 1 hour.
- Mix the curd with salt and any seasonings.
- Wrap in foil and shape the way you want it. Keep it refrigerated
Salam!
ReplyDeleteDet var fina recept.Tack