Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, November 2, 2009

Färsk ost/labne peynir

Merhaba...Här följer recept på traditionell färskost som jag gör på filmjölk och gräddfil. i nästa recept finner ni recept på den turkiska varianten av färskost som jag gör på vasslen som blir över från hårdosten.

Smaksätts med vitlök, örter, peppar, papparrot eller det du behagar.

1 1/2 dl Gräddfil
1/2 l Filmjölk

  1. Blanda filen i en kastrull. Värm till ca 50C under omrörning.
  2. Låt blandningen rinna av i en kökshandduk. Det tar ca 1 tim.
  3. Blanda ostmassan med salt och valfri smaksättning.
  4. Slå in i folie och forma som du vill ha den. Förvara osten i kylskåpet. den håller sig i en vecka.

English recipe:

Flavore the cream cheese with garlic, herbs, pepper, papparrot or whatever you can think of.

1 1 / 2 dl sour cream

1 / 2 l Soured milk

  1. Mix the milk in a saucepan. Heat to about 50C while stirring.
  2. Bring the mixture to drain in a kitchen towel. It takes about 1 hour.
  3. Mix the curd with salt and any seasonings.
  4. Wrap in foil and shape the way you want it. Keep it refrigerated

1 comment:

  1. Anonymous7/1/13 02:32

    Salam!
    Det var fina recept.Tack

    ReplyDelete