recept på Ragu m nötkött o grönsaker
Ingredienser:
400 gr grytbitar nötkött( går lika bra med kycklingfilé)
1 squash/zucchini
2 medelstora morötter
1 aubergini
2-3 avlånga gul eller grön paprika
4 tomater
3-4 klyftor vitlök
Olivolja
salt, svartpeppar, purlibiber
margarin
grillkrydda
3 dl ris
5 dl vatten
1 dl rostad pasta(enligt bild finns i orientlivsaffärer)
matlagningsolja
salt
- Börjad med att strimla köttet, krydda med grillkryddan, salt, olivolja.( helst ska man marinerat köttet ett par timmar eller en dag innan, för mörhetens skull.)
- Skölj alla grönsaker, strimla i medeltunna stavar. Skala vitlöksklyftorna också.
- Lägg nu den marinerade köttet i en avlång ugnsfast form, sätt in i ugnen tills köttet avger lite köttsaft ca 10 min på 250 grader.
- Ta ut formen med köttet och lägg i alla grönsaker våningsvis. Lägg tomaterna och vitlöksklyftorna sist så de hamnar överst i formen. Salta och krydda med svartpeppar och purlibiber. Ringla över flytande margarin över grönsakerna.
- Täck nu med aluminiumfolie, stick hål i folien här var med en gaffel. Sätt in i ugnen i ca 45 min. ( för kycklingrätter blir det kortare tid ca 30 min)
- När ca 45 min gått ta ut formen och ta bort folien, låt grönsakerna få lite färg i ca 10-15.
Medan den här rätten är i ugnen kan man koka riset.
- koka vattnet
- Skölj riset, bryn i oljan i en djup kastrull, tillsätt vatten, salt och den färdigrostade pastan( annars får man rosta pastan först i oljan och sedan tillsätta riset, saltet och vattnet.) Låt det koka upp i ca 7-10 min, när det mesta vattnet avdunstat ska man sänka till lägsta möjlig värme i ca 5-7.
Servera nu ragun med riset. Smaklig måltid!
No comments:
Post a Comment