Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, April 7, 2009

Couscous sallad / Qesir





Ingredienser:
ca 4 dl finbulgur/couscous
5 dl kokhett vatten
tomatpuré
salt, svartpeppar, vitpeppar

Isbergsallad
gurka
tomater
persilja
vitlök
rödpaprika
salladslök
koriander( helst färsk)
olivolja eller solrosolja

Tillagning:
  • Börja med att tillaga couscousen enligt förpackningen, alltså häll upp couscousen i en skål och häll över kokhett vatten och täck över. Låt det stå i 5-10 min.
  • bryn nu lite olja med tomatpurén. Massera in tomatpurén i couscousen så det får en fin jämn röd färg.
  • Skölj och hacka alla grönsaker och blanda i couscousen. Rör om allt ordentligt. Ringla över lite olivolja nu.
  • Servera nu med en kall yoghurtdryck till. Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment