Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, April 7, 2009

Turkisk herdesallad/ çoban salata

Den här salladen brukar man skiva lite grövre och kommer från början från herden som vallade in fåren. Dessa ingredienser var de enda som kunda hålla 1 heldag ute i värmen och det gick väldigt snabbt och skiva till en sallad som man brukade äta med hembakad tunnbröd lavash.






Ingredienser:
1 rödlök
2 paprikor
1 dl hackad Stjälkselleri
4 tomater
1 knippe salladlök
1/2 gurka
4 dl grönsallad( huvudsallad, isbergsallad eller romansallad)
svarta oliver
200 g turkisk fetaost
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano
1 msk vinäger olivolja

Gör så här:
  • Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna. Skär stjälkselleri, paprika, tomater, gurka och sallad i bitar.
  • Blanda alla grönsaker i en vid skål.
  • Strö över oliverna och osten i bitar.
  • Krydda med peppar och oregano.
  • Droppa över vinäger och lite olja.
  • Servera nu ihop med lite nybakat bröd!

No comments:

Post a Comment