Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, April 7, 2009

Potatismosgratäng m köttfärs/ Etli patates püresi gratin



Ingredienser:
500 g nötfärs eller blandfärs
1 hackad gul lök
200 g skivade champinjoner
1 dl hackad stjälkselleri
1 tsk salt
Peppar och/eller pepparmix
2 msk tomatpuré
torkad eller färsk hackad persilja
1/2 dl solrosolja
4 port potatismos
Riven ost
Tillagning:
  • Bryn färsen.
  • Lägg i hackad lök, stjälkselleri och champinjoner. Låt allt bryna med en stund. Salta, peppra och rör i tomatpurén.
  • Låt röran puttra några min. Tillsätt ev. mer kryddor.
  • Häll färsen i botten på en smord ugnsform.
  • Bred på moset och strö på osten och oregano.
  • Gratinera i 220 grader i ca 20 minuter.
  • Servera med med rivna morötter. Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment