Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, April 7, 2009

Grönsallad m senapvinägret till Mozzarella pizza




Ingredienser:
Färdig fryst mozzarella pizza

rödbladig huvudsallad
salladslök
rädisor
oliver
fetaost

vinägret:
1 tsk senap
1 msk olivolja
1 msk solrosolja eller sesam olja
1 msk limesaft/citronsaft
1 tsk pepparrot
salt/peppar

Gör så här:
  • skölj salladen och övriga grönsaker noga.
  • Blanda vinägreten noga.
  • Ta nu huvudsalladen och knip ihop salladen från själken med handen sedan snurrar du det i skålen med vinägreten ett par varv så all vinägret sugs upp av huvudsalladen.
  • Lägg nu salladen som en blomma på en flat tallrik eller fat sedan tryck försiktigt ner alla bladen så de lossnar från mitten och ligger som en blomma på fatet.
  • Skiva nu övriga ingredienser och lägg upp dem enligt bilden och servera nu till pizzan eller annan god mat.
  • Smaklig måltid!!

No comments:

Post a Comment