Ingredienser:
1 Aubergine
1 Zucchini
6-7 medelstora potatisar
3 gula avlånga paprika
salladslök( om det finns färsk)
1 konserverade körsbärtomater( den brukar innehålla tomatsås och hela körsbärtomater)
1 gullök
200-300 g nötkött/kyckling/fläskfilé
frityrolja
margarin
salt, oregano, svartpeppar, tomatpuré, ca 1 km socker
Tillagning:
- Skölj alla grönsaker. Skiva skalade potatisarna, paprikan i klyftor. Aubergini och zucchini i runda skivor, salladslöken i avlånga stavar.
- Bryn köttet vid sidan om med grillkrydda eller efter smak.
- Värm frityr oljan.
- Fritera potatisarna först sedan övriga grönsaker.
- Bryn nu lite smör i en mindre kastrull. Tillsätt den hackade gullöken och sedan de konserverade körsbärtomaterna, tomatpurén, salt o kryddor. Låt det puttra i ca 10 min men tomaterna får inte lösas upp.
- Lägg upp de friterade grönsakerna i ett fat eller skål, lägg potatisarna i botten då det är lite tåligare och sedan övriga grönsaker. Se bild ovan!
- Häll tomatsåsen över grönsakerna och garnera med köttet.
- Smaklig måltid!
No comments:
Post a Comment