Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 22, 2009

Friterade grönsaker m nötkött i tomatsås / Soslu Etli kızarma

Den här rätten passar utmärkt till sommaren då det finns gott om färska grönsaker som kan friteras.

Ingredienser:
1 Aubergine
1 Zucchini
6-7 medelstora potatisar
3 gula avlånga paprika
salladslök( om det finns färsk)
1 konserverade körsbärtomater( den brukar innehålla tomatsås och hela körsbärtomater)
1 gullök
200-300 g nötkött/kyckling/fläskfilé
frityrolja
margarin
salt, oregano, svartpeppar, tomatpuré, ca 1 km socker

Tillagning:

  • Skölj alla grönsaker. Skiva skalade potatisarna, paprikan i klyftor. Aubergini och zucchini i runda skivor, salladslöken i avlånga stavar.
  • Bryn köttet vid sidan om med grillkrydda eller efter smak.
  • Värm frityr oljan.
  • Fritera potatisarna först sedan övriga grönsaker.
  • Bryn nu lite smör i en mindre kastrull. Tillsätt den hackade gullöken och sedan de konserverade körsbärtomaterna, tomatpurén, salt o kryddor. Låt det puttra i ca 10 min men tomaterna får inte lösas upp.
  • Lägg upp de friterade grönsakerna i ett fat eller skål, lägg potatisarna i botten då det är lite tåligare och sedan övriga grönsaker. Se bild ovan!
  • Häll tomatsåsen över grönsakerna och garnera med köttet.
  • Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment