Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 22, 2009

Mormors risgrynsgröt / Sütlaç

I Turkiet kokar man gröt oftast till frukosten. När man ska äta gröten som efterrätt ställ in skålen i ugnen i ca 20 min tills det får färg och blir då lite fastare.


Ingredienser
2 1/2 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
2 msk smör
1 tsk salt
8-9 dl mjölk
1 kanelstång
1-1 1/2 msk socker


Tillagning:


  • Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
  • Tillsätt mjölk och kanelstång.
  • Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 minuter. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
  • Smaksätt med sockret. Servera med mjölk och kanel.


No comments:

Post a Comment