Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Friday, June 19, 2009

Bulgur m Kyckling /Tavuklu Pilavlik bulgur



Bulgur: 3 dl grov Bulgur
ca 3 st strimlad kycklingfiléer
1 msk salce(sambal olek men lite svagare)
1 msk tomatpuré
1 dl olivolja/margarin
5 dl kokt
mixblandningen majs, ärtor, paprika (om man vill)

Tillagning:
  1. Bryn kycklingfiléerna för sig och tillsätt med bulguren.
  2. Koka vattnet till bulguren, när vattnet kokat häll i oljan, salt, tomatpuré, ajvar, salca, sist de råa kycklingbenen. Koka nu det i ca 5 min.
  3. Låt det koka i ca 5 min, sedan sänk värmen till lägre än medelvärme och låt det puttra i ca 10 min, glöm inte röra om då och då.
  4. Servera med en god sallad, Smaklig måltid!!

No comments:

Post a Comment