Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Friday, June 19, 2009

Turkiska mördegskakor


Ingredienser:
ugn temp: 175 c
1 äggula
1 bit fetaost, ca 1 dl
1 dl tärnad hushållsost
1 msk yoghurt
250 g margarin ( rumstempererad)
1 msk (drygt) bakpulver
vetemjöl efter behov ca 5-6 dl
hela kumminfrön, sesamfrön eller vallmofrön.

Bakning:
  1. Blanda ihop alla ingredienser. rör ihop och knåda till en smidig deg som kan kavlas ut. ( om margarinet är mjuk så blir det lättare) Släng inte äggvitan, de ska du pensla kakorna med.
  2. kavla ut degen till en 1 cm tjock ruta.
  3. Lägg bakplåtspapper på en 2 plåtar. sätt ugnen på 175 c
  4. Tryck ut olika former. lägg på plåten. Pensla med äggvitanm strö över fröna och ev smaksatt salt. ställ in i ugnen i ca 15-20 min, tills de får färg.
  5. Servera med en god kopp te eller till Brunchen.


No comments:

Post a Comment