Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Monday, March 16, 2009

Fetaost knyten / Cigarra börek





Ingredienser:
smördeg eller smördegsplattor
Feta ost
Persiljeblad(går bra med fryst)
1 äggolja

Tillagning:
  • Smula ner osten i en bunke och hacka persiljan.
  • Ta en platta och pensla med ägg, fyll den nu med osten och rulla ihop den.
  • Pensla med ägg o fritera tills de blir gyllenbrun.
  • Ta ut dem och lägg på hushållspapper och servera med te!

Ps: Det går att grädda dem i ugnen med och då kan man garnera med svart sesam.

4 comments:

  1. Jag ber om ursäkt anonym ( du pluggade till produktionsledare också)kommentarerna har av misstag försvunnit. Sana iyi dersler, isallah bizde bir sey oluyoruz :)

    /Leyla

    ReplyDelete
  2. Anonymous17/3/09 17:43

    Va goda de ser ut och jag älskar turkiska piroger//Dillan

    ReplyDelete
  3. Anonymous28/3/10 09:57

    Tack för recepten. I andra receptsamlingar ingår det mjölk i börek vilket jag inte vill ha. Ska prova spenatbörek till påsk.
    Berit

    ReplyDelete
  4. Anonymous22/2/12 17:19

    det kommer ut ost när jag friterar

    ReplyDelete