Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Thursday, February 19, 2009

Spenatpaj m kyckling



Här kommer ett av mina pajrecept, jag skulle lagt in den igår då jag lagade men hann inte.

Ingredienser:
Ugnstemp: 200°
3 msk kallt vatten
100 g smör(rumstemperatur)
3 dl vetemjöl (för nyttigare o krispigare paj byt ut 1 dl vetemjöl mot vetekli och mannagryn)
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar, muskot, oregano

3 dl spenat
1 gullök
2 st kycklingfiléer
1 dl mix majs/paprika/ärtor
2-3 klyftor vitlök
olivolja
Tillagning:
¨ Mät upp vetemjöl och salt, häll upp en skål. Smula ner smöret i vetemjöl blandningen tills allt är en grynig massa. Häll vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg
¨ Linda in degklumpen i plastfolie och ställ in i kylen 30 min.
¨ Finstrimla kycklingfiléerna, bryn dem i olivolja och salta. Låt det svalna lite.
¨ Bryn grönsakerna även spenaten. Låt blandningen svalna.
¨ Vispa ihop ägg, mjölk, kryddor o salt.
¨ Pressa vitlöken i grönsaksblandningen, rör ihop.
¨ Strö lite vetekli pajformen för att degen inte ska fastna.
¨ Kavla ut degen, eller tryck ut degen i formen med handen.
¨ Gaffla degen lätt, grädda i ugnen i 15 min.
¨ När du tagit ut pajdegen lägg den svalna kycklingen i botten på degen, sedan grönsakerna. Häll äggstanningen jämnt över pajen. Man kan strö över riven ost om man så önskar.
¨ Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Tills pajen fått lite färg.
¨ Servera med en god grönsallad eller bönsallad.

1 comment:

  1. Anonymous19/2/09 23:07

    Gud vad god en var slickade talltiken :) tack för pajen den var jätte god

    ReplyDelete