Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Saturday, March 14, 2009

Kycklingwok / tavukwok





Ingredienser:

Kokt ris

2 st kycklingbröstfilé( går lika bra med nötkött, räkor eller fläskfilé)
1 burk wokgrönsaker( innehåller oftast bara groddar, bambuskott och vattenkastanjer)
frysta wokgrönsaker
1 burk vattenkastanjer
1 burk groddar
3 vitlöksklyftor
1 förp äggnudlar eller glasnudlar
Oystersås
woksås
pepparrot
Ingefära(färsk eller inlagd)
olivolja
1 buljongtärning
soya

Tillagning
  • Skölj och strimla kycklingfiléerna.
  • Lägg nudlarna i kokhett vatten nu.
  • Bryn olja i en wokpanna. skiva vitklöksklyftorna och färsk ingefära. Tillsätt nu ingefäran och vitlöksklyftorna i den hetta oljan.
  • Tillsätt nu efter 2 min kycklingen. Bryn ordentligt.
  • Tillsätt nu alla grönsaker. Bryn ordentligt.
  • Tillsätt nu nudlarna, oystersås, woksås, lite soya och buljongtärningen. tillsätt också 1 dl vatten.
  • Låt allt puttra 1 ca 7-10 min. Ta det från spisen
  • Servera nu med ris till. Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment