Ingredienser:
400 gr bladspenat
1 gullök
2 dl feta ost
1 förp smördegplattor
hela kumminfrön( de svarta fröna på knytena)
olivolja
salt, purlibiber
1 ägg
Tillagning:
- Smördegen bör vara upptinat så man kan arbeta med det.
- Bryn lite olja i en stekpanna.
- Hacka gullöken, tillsätt i stekpannan. När gullöken mjuknat tillsätt nu den sköljda spenaten och rör inte om utan lägg ovanpå löken i stekpannan bara. Låt det puttra litegrann i ca 7-10 min. Krydda nu och salta blandningen. Rör om. Låt det svalna!
- Mosa nu fetaosten med en gaffel, blanda i den svalnade spenatblandningen.
- Ta fram nu smördegsplattorna.
- Ta bort plasten från smördegsplattan och lägg den på en tallrik så den får en triangelform när man vikt den. Lägg nu en klick av spenatblandningen i nedre delen plattan och vik ihop den så det får en triangelform.
- Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg nu på plåten.
- När alla plattorna är ifyllda och ligger på plåten så pensla med ägg och strö över lite kumminfrön för smakens skull,
- innan man sätter in plåten i ugnen på 200 grader.
- När knytena fått fin gyllenbrun färg så ta ut dem och servera med en kopp turkisk te!
No comments:
Post a Comment