Ingredienser:
ugnstemp 175 grader
3 ägg
2 dricksglas strösocker
3 msk bakpulver
3 msk vanilj
3 florsocker
1 glas margarin
1 glas olja(inte olivolja)
1-2 glas mjölk
vetemjöl efter behov ( smeten ska bli tjockflytande som muffins smet)
glasyr:
1/2 dl snabbkaffe
1 msk kakao
1 glas vatten
1-2 dl florsocker
1 msk smör
riven kokos
Tillagning:
- Vispa ihop ägg och strösocker poröst. blanda i den smälta margarinet och alla ingredienser utom vetemjölet. Vispa ordentligt.
- sikta nu i vetemjöl efter behov tills smeten är tjockflytande och jämn.
- Smörj och bröa nu en långpanna och häll i smeten.
- Ställ in ugnens nedre del i ca 45 min - 1 tim
- smält nu smöret till glasyren i en kastrull och blanda i alla ingredienser i glasyrsmeten. Låt det puttra upp ställ av det från spisen.
- Kakan är färdig när man känts med en sticka eller gaffel och smeten inte fastnar på gaffel eller stickan. Den får också en brun färg.
- När kakan är färdig och tagits ur ugnen och ska man nu smeta på glasyren och strö över riven kokos. Låt det svalna och servera sedan med en kopp kaffe.
No comments:
Post a Comment