Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Saturday, March 14, 2009

Skorppudding m valnötter / Etimek tatlisi



Ingredienser:
1 paket Brandt skorpor (finns i välsorterade butiker)
1 paket mjölk
1 litet paket vispgrädde
8 msk maizena majsstärkelse

sockerlag:
4 dricksglas vatten
3 dricksglas strösocker
2 msk kanel
1 msk citronsaft

Garnering:
Hackade Valnötter, pistagenötter eller annat efter smak

Tillagning


  • Börja med och koka sockerlaget i ca 15 min.

  • När sockerlaget kokat färdigt, lägg upp skorporna i en avlång form(helst glas). Häll på sockerlaget så pass att det täcker ca 2 cm över skorporna.

  • Blanda nu i en djup kastrull mjölk, vispgrädde och maizena. vispa ordentligt.

  • Sätt på värmen och vispa tills allt tjocknar till en tjockflytande smet( om ej tjocknar blanda isåfall lite mer maizena i kall mjölk och vispa ner försiktigt så det inte klumpar sig.)

  • Häll nu försiktigt mjölkblandningen över skorporna i formen som ska ha svalnat lite och sugit upp all sockerlag.

  • Ställ in kylskåpet ca 6 tim för att det ska stelna ordentligt.

  • Servera nu till gästerna med en god kopp kaffe!

1 comment:

  1. Gud va god den var....du är verkligen duktig!!!!//

    ReplyDelete