Ingredienser:
1 paket Brandt skorpor (finns i välsorterade butiker)
1 paket mjölk
1 litet paket vispgrädde
8 msk maizena majsstärkelse
sockerlag:
4 dricksglas vatten
3 dricksglas strösocker
2 msk kanel
1 msk citronsaft
Garnering:
Hackade Valnötter, pistagenötter eller annat efter smak
Tillagning
- Börja med och koka sockerlaget i ca 15 min.
- När sockerlaget kokat färdigt, lägg upp skorporna i en avlång form(helst glas). Häll på sockerlaget så pass att det täcker ca 2 cm över skorporna.
- Blanda nu i en djup kastrull mjölk, vispgrädde och maizena. vispa ordentligt.
- Sätt på värmen och vispa tills allt tjocknar till en tjockflytande smet( om ej tjocknar blanda isåfall lite mer maizena i kall mjölk och vispa ner försiktigt så det inte klumpar sig.)
- Häll nu försiktigt mjölkblandningen över skorporna i formen som ska ha svalnat lite och sugit upp all sockerlag.
- Ställ in kylskåpet ca 6 tim för att det ska stelna ordentligt.
- Servera nu till gästerna med en god kopp kaffe!
Gud va god den var....du är verkligen duktig!!!!//
ReplyDelete