Ingredienser
1 rulle (250 g) färsk kyld eller 1 förpackning smördeg
100 g nutella
75 g mörk kvalitets choklad 70%
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal
mandelspån att strö över innan gräddning
florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
- Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
- Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
- Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
- Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
- Pudra på florsocker innan servering.
No comments:
Post a Comment