Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 8, 2009

Puf Puf Pisibullar

Dessa bullar passar utmärkt till mellanmål, frukost och sötar man dem så passar de till efterrätt....Väldigt enkel recept!


Ingredienser:
1 ägg
2 mjölk
2 yoghurt
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ca 3-5 dl mjöl efter behov!!
ca 1 l olja
pepparkaksformer eller andra för att forma degen till olika bullar.

Tillagning:
  • Blanda allt utom vetemjölet. Vispa!
  • Sikta i vetemjölet och vispa ordentligt och tills får en lite mjukare deg men du ska kunna forma degen. Låt degen vila nu i rumstemperatur i 30 min.
  • Platta ut degen med händerna för är degen för mjuk så blir det svårt och kavla ut det. Degen ska vara ca 1 cm tjock
  • Tryck ut degen till olika former eller enklast använd ett glas för rund form.
  • Koka nu oljan i en fritös eller en djup kastrull.
  • När oljan är hett så lägg i några av de formade bullarna i taget. rör försiktigt om så bullarna får jämn färg.
  • Servera Nu till mellanmål eller frukost.

Tips för sötare bullar:

Blanda i degen 1/2 dl socker i degen. När bullarna friterats så doppa dem i smält blockchoklad och strö över hackade valnötter, pistagenötter, riven kokos efter egen smak!!

No comments:

Post a Comment