Ingredienser:
1 ägg
2 mjölk
2 yoghurt
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ca 3-5 dl mjöl efter behov!!
ca 1 l olja
pepparkaksformer eller andra för att forma degen till olika bullar.
Tillagning:
- Blanda allt utom vetemjölet. Vispa!
- Sikta i vetemjölet och vispa ordentligt och tills får en lite mjukare deg men du ska kunna forma degen. Låt degen vila nu i rumstemperatur i 30 min.
- Platta ut degen med händerna för är degen för mjuk så blir det svårt och kavla ut det. Degen ska vara ca 1 cm tjock
- Tryck ut degen till olika former eller enklast använd ett glas för rund form.
- Koka nu oljan i en fritös eller en djup kastrull.
- När oljan är hett så lägg i några av de formade bullarna i taget. rör försiktigt om så bullarna får jämn färg.
- Servera Nu till mellanmål eller frukost.
Tips för sötare bullar:
Blanda i degen 1/2 dl socker i degen. När bullarna friterats så doppa dem i smält blockchoklad och strö över hackade valnötter, pistagenötter, riven kokos efter egen smak!!
No comments:
Post a Comment